Waarom?

Acupunctuur zorgt ervoor dat de energiebalans wordt hersteld en heeft een preventieve werking. Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust.

De acupuncturist kijkt naar lichamelijke en emotionele aspecten en kan u de samenhang uitleggen, waardoor u inzicht krijgt in wat voor u belangrijk is.

Met informatie over het effect van gewoontes en voeding op uw klacht krijgt u  bovendien handvatten om uw gezondheid actief te ondersteunen. In de acupunctuurpraktijk is aandacht voor Lifestyle al eeuwen heel gewoon.

Acupunctuur is voor veel klachten een geschikte therapie. Denk aan hoofdpijnklachten, spijsverteringsklachten, gewrichts- en spierklachten, slaapproblemen, stress, burn-out, trauma’s, stoppen met roken en nog veel meer.

Er zijn aandoeningen, zoals kanker, chronische ziekten of anatomische afwijkingen, waarbij acupunctuur het probleem niet verhelpt maar wel symptomen als pijn en vermoeidheid vermindert of wegneemt. Na een operatie of bij (blijvend) letsel na een ongeval biedt acupunctuur verlichting en leidt het tot een beter herstel.

Wanneer geen acupunctuur?

In acute gevallen, zoals een hartinfarct of een blindedarmontsteking, gaat u natuurlijk direct naar de huisarts!