Massage bij kanker/oncoreflex

Reflexzonetherapie en kanker

Een aanraking die meer zegt dan 1000 woorden……
De essentie van aanraken is liefdevolle aandacht, werkelijk contact en verbinding.

Aandacht voor JOU
Een moment van innerlijke rust
Een ontspannen steuntje in de rug

Oncoreflex®
OncoReflex is een zachte en humane massage speciaal voor mensen met kanker. De massages zijn bedoeld om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Een oncoreflexmassage is geen behandeling, wel een heel bijzonder massagevorm!

Kanker is een ingrijpende ziekte zowel op fysiek als op emotioneel en mentaal gebied. De medische behandelingen zijn (uiteraard) vooral gericht op de kanker zelf waardoor aanraking en aandacht, iets waar heel veel behoefte aan is, soms in het gedrang komen. Een oncoreflex massage die volledig is afgestemd op uw wensen en conditie zorgt dat aan deze behoefte wordt voldaan.

De oncoreflexmassages (voetreflexmassage bij kanker) bestaan uit een combinatie van het masseren van de meridiaanbanen op uw onderbenen (of armen) en reflexzones op de voeten. Deze combinatie zorgt voor een diepe ontspanning van lichaam en geest en creëert een gevoel van welzijn. Elke massage wordt steeds op uw specifieke klacht, wensen en conditie afgestemd. Ook wanneer er een ledemaat geamputeerd is kan een oncoreflexmassage veel voor u betekenen omdat de aard van de massage een grote flexibiliteit in zich kent.

De voordelen van Oncoreflex® massages
De oncoreflexmassages zijn gericht op het verhogen van de kwaliteit van uw leven, geven ontspanning, bevorderen het slapen. Kunnen vermoeidheid, misselijkheid, pijn, angst en depressieve gevoelens verminderen. Oncoreflexmassages kunnen voorafgaand, tijdens en/of na de reguliere behandelingen veilig gegeven worden. De massages zijn tevens een waardevolle ondersteuning op zowel fysiek-, mentaal- als emotioneel gebied voorafgaand aan de oncologische behandelingen.

Verwijzing en vergoeding
U hebt geen verwijzing nodig van een (huis)arts of specialist. Het is wel verstandig om de oncoreflexmassage met uw behandelend arts of specialist te bespreken, zodat deze op de hoogte is. Sommige behandelaren maken gebruik van het effect van de massages door bijvoorbeeld een richtlijn mee te geven die tijdens de massage ingebouwd kan worden.

Zorgverzekeraars vergoeden de behandelingen over het algemeen wanneer u aanvullend verzekerd bent. Ik adviseer u om vooraf contact op te nemen met uw zorgverzekeraar en te vragen of voetreflex, soms ook reflexmassage genoemd, door uw verzekering wordt vergoed.
Ik ben als erkend voetreflextherapeut en acupuncturist opgenomen in de zorggids van VGZ waardoor mijn consulten (deels) worden vergoed. De hoogte van de vergoeding is vastgelegd in de polis van uw aanvullende verzekering. Daarnaast sta ik ook vermeld in de verwijsgidskanker.nl .

Oncoreflex®therapeut
Oncoreflex is een specialisatie binnen de voetreflextherapie. Naast mijn beroepsopleiding tot voetreflextherapeut heb ik een Mastertraining Oncoreflex® gevolgd en mij gespecialiseerd in het masseren van mensen met kanker.
In 2014 heeft opleidingsintsituut Total Health in een ziekenhuis te Breda een onderzoek laten uitvoeren naar de positieve effecten van de massages van VoetreflexPlus therapeuten gericht op borstkanker patienten.
De resultaten kunt u hier nalezen.

Overleg met uw behandelaar
Wanneer u na het lezen van deze informatie met uw behandelaar wilt overleggen over de inzet van Oncoreflexmassages dan kunt u deze tekst meenemen. Op verzoek stuur ik u deze tekst als pdf‑document toe zodat u het geprint mee kunt nemen naar uw overleg.

Neem gerust contact op, zodat ik u in uw persoonlijke situatie kan informeren over wat oncoreflexmassages voor u kunnen betekenen.

Familie/kennis/vrienden/kinderen, dierbare
Voor de mensen in uw omgeving is het vaak ook erg moeilijk om, om te gaan met de verschillende emoties die hierbij komen kijken. Uiteraard zijn zij ook welkom, ik wil ook graag hen helpen om meer te ontspannen en te helpen om te gaan met emoties zoals boosheid, angst en verdriet.