Wie is Barbara?

Hoi, mijn naam is Barbara van der Hart,  geboren in 1971, voetreflextherapeut, acupuncturist en Asertherapeut met mijn eigen praktijk Padah Balans. Zover ik me kan herinneren heb ik altijd al interesse gehad in de alternatieve geneeswijzen, het was alleen altijd een “ver van mijn bedshow”.

In 2010 kwam ik (na een burn-out) op een punt in mijn leven dat ik het roer radicaal om wilde gooien en met die interesse in de alternatieve geneeswijzen ook concreet iets wilde gaan doen. Met veel enthousiasme begon ik aan de  3-jarige HBO opleiding voetreflexPlusTM   bij Total Health. Na de eerste lesdag wist ik dat ik de juiste keuze had gemaakt! Wat gaaf was dit… het voelde als thuiskomen…..

Wat deze opleiding en mijn huidige manier van werken zo bijzonder maakt, is dat de westerse en Chinese visie gecombineerd worden bij de behandeling van klachten. Door beide systemen te combineren zijn er meer mogelijkheden, en wordt de behandeling versterkt. Dit sprak mij direct enorm aan en hoe fijn is het dan dat je anderen dit kan laten ervaren.

Al na een paar weken kon ik mensen helpen door het geven van een therapeutische-  en een ontspannende (voet)massage, wat een fantastisch gevoel en weet je iedereen vond het ook erg lekker en ontspannend! Dat gevoel om anderen mensen te helpen en ze tevreden weg te zien gaan was nieuw voor mij en werkte bijzonder verslavend.

De opleiding heb ik in 2015 met succes afgerond en ik ben erg blij om mensen te kunnen helpen in mijn eigen praktijk.

De Chinese geneeskunde vind ik zo interessant dat ik na de opleiding voetreflexologie een jaar Chinese geneeskunde, gecombineerd met Tuina massage, hebt gestudeerd. Daarna ben ik begonnen met een 3- jarige HBO opleiding acupunctuur.

Met veel bloed, zweet en tranen heb ik hier mijn diploma voor gehaald. Best zwaar hoor een HBO opleiding doen, werken, kind opvoeden, huishouden en studeren, maar vol trots mag ik mij nu acupuncturist noemen!

Om het plaatje rond te maken heb ik HBO medische basiskennis gedaan, waardoor ik me ook kon aansluiten bij een beroepsvereniging. En mensen de factuur kunnen indienen bij de zorgverzekeraar (mits ze aanvullend verzekerd zijn).

Omdat ik merkte dat heel veel lichamelijke klachten samengaan met hoe mensen geestelijk in hun vel zitten, ben ik ook de opleiding NLP gaan doen. De opleiding NLP kijkt vooral naar mindset, triggers, gedachtenpatronen enz.  Een hele interessante opleiding waar ik zelf ook heel veel van geleerd heb (win win situatie). In 2020 heb ik mijn diploma mogen ontvangen.

Tussendoor heb ik mij nog gespecialiseerd in voetreflex bij oncologie. https://www.padahbalans.nl/massage-bij-kanker-oncoreflex/ Mijn beide ouders zijn overleden aan kanker en ik heb helaas voor hun destijds niet veel kunnen betekenen op het vlak van ontspanning, geestelijke acceptatie en symptoombestrijding. Nu de kans voorbij kwam om deze opleiding te volgen heb ik deze met beide handen aangepakt. Op mijn site kun je hier verder over lezen.

De dr. Tan methode sprak mij ook heel erg aan, omdat deze direct effect kan hebben. En je daardoor mensen heel snel kunt helpen. Deze methode is bij uitstek geschikt voor mensen met pijnklachten. Meer informatie hierover kun je lezen op mijn site.   https://www.padahbalans.nl/acute-en-chronische-pijn/

Ook pas ik cosmetische acupunctuur toe, een mooie aanvulling. Hierbij pak je de buitenkant aan, maar gelijker tijd ook de binnenkant! Mensen zijn keer op keer verrast.
https://www.padahbalans.nl/cosmetische-acupunctuur/

Voorjaar 2023 ben ik begonnen met de opleiding tot Aser-therapeut. Met deze opleiding kan ik mijn klanten nog beter begeleiden op emotioneel vlak en ze afhelpen van oude patronen en overtuigingen, waardoor ze echte veranderingen in hun leven kunnen gaan ervaren. Minder stress hebben en in hun kracht komen te staan!

Met de bovenstaande studies op zak, mijn mindset om het beste uit mijn zelf te halen denk ik (nee, ik ben er van overtuigd) dat ik een super combinatie heb om mensen te kunnen helpen).

lees ev de reviews van klanten die je voorgingen https://www.padahbalans.nl/massage-bij-kanker-oncoreflex/

Lieve warme groet Barbara

Volg je hart, want dat klopt

loslaten is l (i) efhebben

Enjoy the little things