ACUTE EN CHRONISCHE PIJN????

Nieuwe methode acupunctuur in de praktijk!! De dr. Tan Balance method.

Deze methode is zeer effectief bij ACUTE en CHRONISCHE PIJN enBEWEGINGSBEPERKINGEN.

De dr. Tan Balance Method geeft snelle resultaten, na de 1e behandeling wordt de pijn al als “anders” en minder omschreven en na een aantal behandelingen is de pijn vaak voor meer dan 50% afgenomen of compleet weg.

De methode is zo bijzonder, omdat er niet in het pijngebied wordt geprikt. Dr. Tan vond het belangrijk om niet te prikken juist daar waar het pijn doet. Dit gebied is al overprikkeld, waarom dan nog meer pijn doen? Hij heeft uitgevonden door het bestuderen van de oude Chinese klassiekers en ervaring dat het lichaam de pijn ook op andere plekken kan herstellen, zodat het aangedane gebied juist rust krijgt.

Mensen die bijvoorbeeld pijn in hun nek hebben kunnen op hun handen worden behandeld en voelen direct na de behandeling al een groot verschil, zonder dat hun nek is aangeraakt.

Pijn in de rechterschouder wordt bijvoorbeeld verlicht via de andere schouder of door te prikken op de heup of enkelgebied.

Dr. Tan geeft het voorbeeld van de lamp en de schakelaar. De lichtschakelaar van een lamp zit (meestal) op de muur een stuk verwijderd van de lamp. Door het omzetten van de schakelaar gaat er stroom/elektriciteit naar de lamp die daardoor aangaat. Op dezelfde manier werkt het ook met de naalden die in het lichaam worden gezet, zij geven vanaf een andere plek op het lichaam een prikkel/energie naar het pijnlijke gebied om deze te stimuleren. Hierdoor gaat de pijn weg en worden er stagnaties opgelost. De pijn kan binnen enkele minuten al verminderen.

Ik vond acupunctuur altijd al een bijzonder mooie en goede manier van behandelen, maar de behandelingen die ik nu doe met deze methode zijn echt verbazingwekkend. Het zelfherstellende vermogen van het lichaam wordt op deze manier gestimuleerd, zodat de klachten zullen verminderen en zelfs wegblijven.

Ik ben keer op keer opnieuw verbaasd als ik de resultaten bij mijn cliënten zie.

Deze methode is zeer effectief voor het behandelen van pijnklachten als gewrichtspijnen, spierpijnen, rugpijn, nekpijn, hoofdpijn en migraine, maar ook het behandelen van klachten zoals slapeloosheid, vermoeidheid, longklachten (benauwdheid), fybromyalgie, stress, buik- en darmklacht, hooikoorts, opvliegers, andere overgangsklachten, neuropathie enz.

Bij pijnklachten kijken we voor de behandeling goed wat uw beperkingen precies zijn, bijvoorbeeld hoever kunt u voorover bukken bij rugklachten of hoever draait uw nek naar links/rechts, om zo te kijken hoe het na de behandeling gaat. Ook wordt uw gevraagd om de pijn een cijfer te geven. Tijdens de behandeling wordt er gevraagd hoe het met de pijn gaat en waar deze zit. Wat u aangeeft is dus erg belangrijk.

Moet u in acupunctuur geloven om het te laten werken? Nee dat hoeft absoluut niet.

Probeer 3 tot 5 en u zult versteld staan van het resultaat. Het enige dat kan gebeuren is dat u minder pijn zult hebben en u zich beter voelt….